Dizajn i održivost u skladu: Nagrade Red Dot Design Award i German Design Award za Revo.PRIME

Čak dve od najprestižnijih nagrada za dizajn u Nemačkoj osvojila su obrtna vrata Revo.PRIME kompanije GEZE: Nagrada German Design Award u kategoriji Excellent Product Design – Building and Elements i Red Dot Design Award, takođe u kategoriji Product Design. Obe nagrade odaju priznanje istaknutim dostignućima u oblasti dizajna i smatraju se žigom kvaliteta za najkvalitetnije i dizajnerski najzahtevnije proizvode.

Manje propuha uz manju potrošnju energije

Nagrada Red Dot Award svečano se uručuje Tomasu Lenertu (Thomas Lehnert), Business Solutions menadžeru u kompaniji GEZE i Ani Cindel (Anna Zündel) iz sektora za validaciju.

Nagrada Red Dot Award svečano se uručuje Tomasu Lenertu (Thomas Lehnert), Business Solutions menadžeru u kompaniji GEZE i Ani Cindel (Anna Zündel) iz sektora za validaciju. © © GEZE GmbH

Sa podnim prstenom od samo 75 mm i uskim profilima od 60 mm ovo dizajnerski orijentisano rešenje za obrtna vrata obezbeđuje najveću moguću transparentnost. Na ovaj način Revo.PRIME privlači pažnju već u ulaznom području ulazu zgrade – uključujući sve prednosti u pogledu smanjenja propuha, te prljavštine i buke. Revo.PRIME osim tog znatno doprinosi i uštedi energije. Njima je zahvaljujući njihovoj smanjenoj potrošnji struje potrebno celih 30 procenata manje energije u poređenju sa prethodnim modelima.

Vrhunski u pogledu komfora i transparentnosti

Nova plafonska konstrukcija na samim vratima omogućava primenu Revo.PRIME i u uslovima vrlo uskog prostora. Njihovi uski profili na krilima vrata i bočnim delovima pojačavaju utisak vizuelne privlačnosti i transparentnost. Zahvaljujući motoru bez četkica ova vrata se ističu posebno velikom praktičnošću hodanja. Moguće je priključivanje na sisteme automatizacije zgrade. Time su ona idealno pogodna za primenu u hotelima, tržnim centrima ili poslovnim i upravnim zgradama.

GEZE sa Revo.PRIME na tržište izbacuje novo, na dizajn orijentisano rešenje za obrtna vrata

GEZE sa Revo.PRIME na tržište izbacuje novo, na dizajn orijentisano rešenje za obrtna vrata © GEZE GmbH

Favorit arhitekte i investitore orijentisane na dizajn

Upravo ove karakteristike čine Revo.PRIME favoritom za arhitekte i investitore orijentisane na dizajn – i donele su im dve cenjene nagrade za dizajn. Tako je žiri nagrade German Design Awards posebno pohvalio „Maksimalnu meru transparentnosti“ i s tim u vezi „osećaj prijatnosti prilikom prolaska.“ Ocena žirija za nagradu Red Dot Design Award posebno je istakla visok kvalitet dizajna.

Ugledne nagrade za dizajn koje su cenjene širom sveta

Florian Bojerlajn (Bäuerlein), savetnik za objekt u kompaniji GEZE, sa nagradom German Design Award u kategoriji Excellent Product Design za obrtna vrata Revo.PRIME

Florian Bojerlajn (Bäuerlein), savetnik za objekt u kompaniji GEZE, sa nagradom German Design Award u kategoriji Excellent Product Design za obrtna vrata Revo.PRIME

Red Dot Design Award se ubraja u najveće nagrade za dizajn na svetu. U tri discipline učesnici podnose proizvode, komunikacione radove i marke te prototipove i koncepte. Nagrada „Red Dot“ međunarodno simbolizuje dobar kvalitet dizajna.

German Design Award je premijum nagrada Saveta za oblikovanje. Svojim širokim globalnim spektrom i snagom svog međunarodnog dometa ona se nezavisno od branše ubraja u najuglednije nagrade iz oblasti dizajna. Od 2012. godine se svake godine nagrađuju izuzetni poslati primeri iz oblasti dizajna proizvoda, dizajna komunikacija i arhitekture.

Nova vrata Revo.PRIME kompanije GEZE biće dostupna od jula.