Kompanija

Mi smo GEZE - vaš partner za vrata, prozore i sigurnosnu tehnologiju

Naši prioriteti su poverenje kupaca u naše proizvode, sistemska rešenja i usluge za vrata i prozore. Mi smo glavna pokretačka snaga digitalnog umrežavanja različitih tehnologija u građevinarstvu - s jednim jedinim ciljem: razvoj udobnih zgrada. Naši inteligentni proizvodi impresioniraju naše kupce širom sveta svojom izradom, udobnošću i dizajnom.

O nama

Globalno uspešno porodično preduzeće

Uspešno smo i finansijski zdravo porodično preduzeće od 1863. godine, koje se tokom godina dokazalo u celom svetu. Umrežavamo sve koji su uključeni u sve faze životnog ciklusa zgrade i postižemo izvanredne rezultate pomoću našeg poznavanja industrije i specijalističkog znanja. Šta nas izdvaja: u ranoj fazi se uključujemo u projekte naših kupaca i dugoročno učestvujemo u njihovim projektima. Nudimo inovativnu tehnologiju za vrata, prozore i sigurnosnu tehnologiju za pametne zgrade. Trudimo se da budemo dosledni, a ujedno radoznali, dinamični i otvoreni prema najnovijim trendovima i tržištima.

Pogledajte našu ilustrovanu brošuru

159

godina na tržištu

>456

EUR miliona prometa u 2020/21. godini

1.226

patenati širom sveta u fiskalnoj 2018/19. godini

Naše lokacije

Širom sveta zapošljavamo više od 3.000 ljudi. Imamo proizvodne pogone u svom sedištu u Leonbergu, kao i u Tianjinu (Kina), Zrenjaninu (Srbija) i Turskoj. Širom sveta imamo 37 podružnica: Nemačka, Austrija, Švajcarska, Francuska, Italija, Velika Britanija, Skandinavija, Beneluks, Španija, Portugalija, Poljska, Kina, Koreja, Ujedinjeni Arapski Emirati, Južna Afrika, Mađarska, Indija, Rumunija, Ukrajina, Singapur, Rusija, Brazil, Turska. Naše lokalne kancelarije nam omogućuju da budemo u blizini svojih kupaca da bismo mogli da im ponudimo vrhunsku uslugu na licu mesta.

Idite na GEZE Lokacije širom sveta

Istorija naše kompanije

Burna istorija naše kompanije od 1863. godine

Burna istorija naše kompanije od 1863. godine © GEZE GmbH

Od dva zanatska preduzeća do globalne tehnološke kompanije

Naša priča je bila uzbudljiva od samog početka. Glavni strugar Georg Friedrich Vöster, mehaničar Max Wessinger i preduzetnik Friedrich Carl Bauer prvo su osnovali vlastita preduzeća na različitim lokacijama – sve do udruživanja snaga i polaganja kamena temeljca za GEZE. Bila je to presudna odluka i početak duge priče o uspehu: jer danas – više od 150 godina kasnije – mi smo globalno aktivno porodično poduzeće čija inovativna rešenja čine zgrade udobnijima.

Više o našoj burnoj istoriji

U našoj istoriji dužoj od 150 godina stalno smo se više razvijali da bismo mogli da ponudimo rešenja. Cilj nam je da učinimo zgrade inteligentnijim i udobnijim. To činimo umrežavanjem svog znanja, svojih kompetencija i dugogodišnjeg iskustva u najrazličitijim oblastima građevinarstva. Uvek uz obećanje: od profesionalaca za profesionalce.

Brigitte Vöster-Alber, izvršni direktor kompanije GEZE
Za šta se zalažemo

GEZE načela

Ponosni smo na istoriju i dostignuća naše kompanije i njenih zaposlenih. Naš uspeh i naš rast zasnivaju se na principima u koje verujemo, ali koje takođe neprestano preispitujemo – i dalje ih razvijamo.

Podržavamo i povezujemo sve one koji su uključeni u životni ciklus neke zgrade – sa jednim ciljem: razvoj udobnih stambenih i radnih prostora.

Uvek razgovaramo o našim proizvodima sa našim kupcima kako bismo došli do inovativnih i efikasnih rešenja.

Usled potražnje za našim proizvodima sve više postajemo globalna i međunarodna kompanija koja je svojim kupcima lokalno dostupna.

GEZE - Top poslodavac 2020

GEZE - Top poslodavac 2020

Kao porodično preduzeće koje je osnovano pre više od 160 godina posebno nam je važna dugogodišnja saradnja. Shodno tome, aspekti kao što su interna obuka i stručno usavršavanje su nam veoma bliski.

Mi smo organizam koji uči i prvenstveno koristimo sopstveni razvojni potencijal. Cilj nam je da interno popunjavamo specijalističke i rukovodeće pozicije, kad god je to moguće.

Stoga, kao porodično preduzeće, ostajemo nezavisni i dovoljno fleksibilni kako bismo fleksibilno identifikovali i zadovoljili potrebe naših kupaca.

Da bismo našim kupcima iz inostranstva najsavremenije što brže obezbedili proizvode i usluge, proizvodimo na različitim lokacijama – uključujući Kinu, Srbiju i Španiju, kao i Nemačku.

Međutim, širom sveta se svuda pridržavamo istih standarda visokog kvaliteta . Istovremeno smo posvećeni Nemačkoj koja će i ubuduće biti naša najvažnija proizvodna lokacija.

Našim kupcima nudimo stručne savete u svim oblastima jer pridajemo veliki značaj objektivnom savetovanju naših klijenata koji su ravnopravni sa nama.

Bilo da se radi o zdravstvu ili prosveti, naši stručnjaci razumeju specifične zahteve i mogu našim klijentima da pruže savete kao i praktičnu podršku.

Na taj način možemo da ponudimo našim klijentima optimalne savete i efikasno i ciljano upravljanje projektima. Naša izvanredna interna mreža i lokacije širom sveta obezbeđuju nam pružanje istovetnih usluga širom sveta.

Mi pratimo naše kupce tokom celog životnog ciklusa proizvoda. Već od prvih diskusija o planiranju, našim klijentima pružamo sveobuhvatne savete – i pažljivo slušamo šta imaju da kažu. Nudimo objektivne savete i isporučujemo vrata, prozore i sigurnosnu tehnologiju iz jednog izvora. Možemo da prilagodimo naša rešenja specifičnim zahtevima i potrebama.

Mi preuzimamo montažu proizvoda – ako je potrebno, možemo da preuzmemo i stručno planiranje. Na primer, za rešenja bez prepreka. Osim toga, pružamo sveobuhvatne postprodajne usluge, obuku i brzu pomoć.

Takođe možemo za vas da vršimo redovno održavanje ili da obavljamo zakonom propisane godišnje inspekcije. I u ovom segmentu ćemo rado podržati proizvode treće strane.

Šta nas izdvaja

GEZE kvalitet

Postavili smo sebi cilj neprestane optimizacije kvaliteta naših proizvoda, i samim tim ispunjavamo zahteve upravljanja kvalitetom shodno standardu DIN ISO 9001.

Šta nam je važno

Fokusiramo se na održivosti

Održivost je ključna oblast budućnosti i jedan je od naših vodećih korporativnih principa. Održivost je bitno obeležje naših svakodnevnih aktivnosti u svim oblastima - kako u pogledu naših proizvodnih procesa tako i u pogledu naših proizvoda. Ta se svest odražava i u našem dugogodišnjem članstvu u DGNB-u (Nemačko društvo za održivu gradnju).

Website Sustainability Infografic

GEZE je od svog osnivanja sinonim za dugovečnost. Kao porodično preduzeće, mi smo više orijentisani na generisanju održivih prihoda, a ne na maksimiziranju profita u kratkom roku, zbog čega su svi naši interni proizvodni procesi posvećeni konceptu održivosti.

 • Istraživanje i razvoj: ekološki efikasni procesi i koncepti u istraživanju i razvoju
 • Snabdevanje i nabavka: dosledno poštovanje ekoloških principa u nabavci
 • Proizvodnja i logistika: energetska efikasnost, očuvanje resursa i ekološka prihvatljivost su naši principi u proizvodnji i logistici
 • Recikliranje / odlaganje: minimiziranje otpada i postizanje najveće moguće stope oporavka u skladu sa strategijom 'izbegavanje-ponovna upotreba-odlaganje' u sektoru reciklaže / odlaganja.
 • Upravljanje objektom: smanjenje potrošnje energije i minimalni uticaj na životnu sredinu kao cilj upravljanja objektom
 • Sistem upravljanja kvalitetom: sertifikovan standardom DIN EN ISO 9001: GEZE GmbH (PDF | 313 KB)GEZE Service GmbH (PDF | 266 KB)
 • Sistem upravljanja energijom: sertifikovan standardomDIN EN ISO 50001 (PDF | 272 KB)
 • Sistem upravljanja životnom sredinom: sertifikovan standardom DIN EN ISO 14001 (PDF | 272 KB)
 • GEZE Service: održivi koncepti pružanja usluga u GEZE Service
 • GEZE zaposleni: posvećena implementacija koncepta održivosti od strane zaposlenih u kompanij GEZE
 • Restoran kompanije: preduzeće za ketering sa sertifikatom za organske proizvode

Održivost naših proizvoda se očituje u njihovoj dugovečnosti. Zbog velikog udela metalnih sirovina, naši proizvodi su idealni za reciklažu - i stoga su naročito ekološki prihvatljivi. Oni daju i vredan doprinos energetski efikasnoj gradnji. Na primer, vrata sa kliznim pogonom smanjuju gubitak toplog ili hladnog vazduha kroz otvor vrata i eliminišu potrebu za sistemima klimatizacije koji troše energiju.

Mnogi naši proizvodi ispunjavaju kriterijume održivosti najvažnijih međunarodnih sistema za procenu zelene gradnje (Nemačko društvo za održivu gradnju [DGNB] i LEED kriterijumi). Ove informacije dobrovoljno činimo transparentnim putem ekoloških deklaracija (EPD) za naše proizvode. Na primer, naši sistemi zatvarača vrata TS 4000 i 5000, ECdrive i Powerturn pogoni vrata, te proizvodi kao što su OL 90 N otvarači prozora i naš TSA 325 NT sistem rotacionih vrata ispunjavaju veoma rigorozne zahteve.

Naši proizvodi se mogu naći u onlajn bazama podataka DGNB Navigator i greenbuildingproducts.eu, zajedno sa odgovarajućim sertifikatima. Sertifikati potvrđuju brojne odlike kojima neki proizvod kompanije GEZE može doprineti uspešnoj DGNB ili LEED sertifikaciji zgrade, čime podržavamo naše klijente u uspešnom procesu dobijanja sertifikata Zelena zgrada.

VIŠE O ZELENIM ZGRADAMA NA NAŠEM GLOBALNOJ WEB-STRANICI

GEZE je aktivan član Nemačkog društva za održivu gradnju (DGNB).

GEZE je aktivan član Nemačkog društva za održivu gradnju (DGNB).

Kao aktivna članica Instituta za gradnju i ekologiju (Institut für Bauen und Umwelt e.V. - IBU) i Nemačkog društva za održivu gradnju (DGNB), uvek smo podržavali održivu gradnju. Kao kompanija koja je održivo delovanje postavila kao korporativnu smernicu i čiji proizvodi daju aktivan doprinos energetski efikasnoj gradnji, članstvo u DGNB-u je sasvim logično.

Nemačko društvo za održivu gradnju shvata održivost kao obavezu društva u celini da preuzme odgovornost za trenutne probleme kao što su klimatske promene i nedostatak resursa. Održiva gradnja tada može da bude ključni faktor. Prema saveznom ministarstvu ekologije, jedna trećina resursa u Nemačkoj se potroši u zgradama.

IDITE NA DGNB

VIŠE O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI NA NAŠOJ GLOBALNOJ VEB-STRANICI